Pályaorientációs nap

porient  
 

A pályaválasztás sorsdöntő feladat szülőnek és diáknak egyaránt.

2019 november 15-én délelőtt iskolánk ebben igyekezett segíteni a tanulóinak. Az alsó tagozatból az első osztályos gyermekek a helyi könyvtárba mentek és kézműves foglalkozáson vettek részt. A második és harmadikos gyerekek a Mézeskalács Múzeumba jártak. Megismerkedtek a mesterség történetével és megtekintették a kiállítást.

A negyedik osztályos tanulók a JAKO Fémárugyár Kft-hez és a Mészáros Borházba látogattak el.

A felső tagozatosok a pályaválasztással foglalkozó osztályfőnöki órák mellett, külső helyszíneken is ismerkedtek a következő szakmákkal, vállalkozásokkal.

Az ötödik osztályosok felkeresték a helyi Húsboltot és ismereteket szereztek a hentes szakmáról. A hatodikos diákok Szekszárdra a TOLNATEXT Fonalfeldolgozó és Műszakiszövet-gyártó Bt-hez látogattak el. A társaság profilja a különféle műszaki üvegszálas textíliák gyártása. A hetedikesek a JAKO Fémárugyár Kft-nél, a Nyomdába és a Hulladékudvarba jártak. 

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 21. alkalommal szervezi meg a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatát, ide a nyolcadikos nebulóink mentek. A rendezvénysátorban a „Szakmák utcája” program keretében néhány tevékenység kipróbálására is lehetőség nyílt. A „pályaorientációs szigeten” a diákokat szakmai érdeklődést segítő programmal várták. Az élménybeszámolójukból kiderült, hogy változatosnak, érdekesnek és hasznosnak találták a kiállítást.

„Minden életpálya számos olyan fordulópontot tartogat, ami alapvetően meghatározza, merre halad tovább az egyéni életút.”

 
       
  Fotók