Egészségnevelő projekthét

 

 
 

November második hetében az alsó tagozaton is az egészségnevelésé volt a főszerep. A hét folyamán a rajz és technika órákon kézműves foglalkozás zajlott a fogápolás, egészséges táplálkozás témakörben. Ének órákon a gyerekek dalokat tanultak és zenét hallgattak a fogápolásról. (Dal a fogmosásról, Mosolygó fogacskák). Testnevelés órákon tartásjavító gyakorlatokat végeztek és mozgáskoordinációs játékokat játszottak.

Hétfőn Ábelné Sütő Erika védőnő tartott előadást „Képes vagyok rá!” címmel a gyerekeknek az elsősegélynyújtás alapjairól, valamint koruknak megfelelő szituációs gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a tanulók.

Kedden „Fogmanó akcióban” elnevezésű foglalkozás során a fogápolás helyes technikáját sajátíthatták el tanulóink az osztályfőnökök, napközis nevelők segítségével. Ehhez filmet vetítettek, vetélkedőt tartottak és kézműveskedtek is.

Szerdán „Sportmanók kihívása” néven Szabó Judit edző tartott a gyerekeknek rendhagyó edzést, ezzel is erősítve a sport szeretetét és az egészséges életmódra nevelést.

Csütörtökön „Kajamanó akcióban” elnevezésű gyümölcs-és zöldségfigurák készítése zajlott.

Pénteken az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk. Később, gondolva az újra hasznosításra is, a felhasznált gyümölcsöket és zöldségeket kitettük a madaraknak a madáretetőkbe.

Természetesen egész évben, sőt egy életen át kell ügyelnünk az egészségünkre.

 
 

  ho ho

 

 
 
       
  Képgaléria