Farsang

 

 
 

A magyar farsangi szokások zöme néphagyományokra épül, elsősorban német eredetű tradíciókra. Mint minden jeles ünnephez, a farsanghoz is szervesen hozzátartoztak a jókívánságmondó és adománygyűjtő szokások.

Ezekkel a farsangköszöntőkkel igyekeztek az emberek biztosítani a következő évre a jó termést, a szerencsét és az állatok egészségét. A mondókák, illetve a hozzá köthető szokások területenként eltérőek lehettek: néhány helyen a fiatalok jártak házról-házra, máshol a lepedőbe, medvebőrbe öltözött felnőtteket várták kolbásszal, szalonnával vagy farsangi fánkkal.*

Az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Február 10-én rendezte a farsangi maszkabálját. Nagy öröm volt számunkra, hogy több év kihagyás után most ismét együtt lehettünk. A bált vidám, táncos műsorával a 3. a osztály nyitotta, Dombiné Mihályi Edit és Szecsei Fanni irányításával. Köszönetünket szeretnénk kifejezni az alsós osztályok szülői közösségeinek, az SZMK tagoknak, a szervezésben nyújtott segítségért, az IKSZT-nek, hogy helyet adott számunkra!

Köszönjük mindenkinek a támogatást, melynek nagyszerű példája volt ez a rendezvény!

 
 

 

 
  *https://csodasmagyarorszag.hu/cikkek/farsang    
    Fotók