Védnökség

 
 

Iskolánk több éve kínál változatos programot tanulóink számára, mellyel biztosítjuk, hogy megismerkedjenek környezetünkben található természetes és épített környezettel, ezek az események érinthetnek egy-egy osztályt, de az egész iskolát is.

Környezeti nevelés programunk kiemelt feladata, hogy tanulóink jobban megismerkedjenek közvetlen környezetükkel. Nem elég megismerni környezetünket, de óvnunk is kell! A megszerzett tudásukat egy-egy környezetszépítő program keretében a diákok, gyakorlatban is tudják alkalmazni.

Ilyen a védnökségi területek rendbetétele is, melyet az osztályok októberben kezdtek el az osztályfőnökök vezetésével. Mindegyik osztály külön védnökségi területet kapott. Az ötödikesek a tujasort kapták, melyet a ballagó nyolcadikosok évről-évre ültettek. A hatodik osztály az iskola körüli járdát és füves területet tette rendbe, míg a hetedikesek az ebédlő és a focipálya körüli füves területet tisztították meg. A nyolcadik osztály nagy szorgalommal a focipálya és az alsó tagozat épületénél lévő gyümölcsfák területét szépítette.

A diákok szorgalmasan elvégezték a feladataikat, szépítették a saját, diáktársaik és az iskola környezetét is. Fontos, hogy tudatosítsuk a diákokban a környezeti értékeket, hogy ne szemeteljenek, gyűjtsék szelektíven a szemetet, óvják azt, amit a környezet nyújtott nekik! Úgy gondoljuk, ezzel a védnökségi feladattal hozzájárultak környezetük szépségének megóvásához!

 
  Fotók