Horgászverseny

 
 

Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk horgászversenyt hirdetett a horgászni szerető tanulók számára. Az Őcsényi Horgász Egyesület biztosította számunkra a helyszínt, mely a reptéri tónál volt. Szerencsénkre, az idő kiváló volt a versenyhez.

Többen komoly felszereléssel érkeztek, de akinek nem volt horgászbotja, az a szervezőktől kapott. Az idén nem húztunk sorszámot, hanem mindenki a neki megfelelő helyet választotta. Miután mindenki elfoglalt a helyét, elkezdődött a verseny. Temesvári Tamás irányításával több egyesületi tag is segített a verseny lebonyolításában. Tanácsokat kaptunk, az orsók és a horgok használatával kapcsolatban. Mindenki számára csalit biztosítottak, de a diákok közül is sokan készültek különböző etetőanyaggal.

Szép időben, jó hangulatban nagy várakozással kémlelte mindenki a vizet. A verseny két órás volt, mialatt sok kis hal akadt horogra. A szervezők megkérdték a diákokat, hogy a halakat mérés után dobjuk vissza. Így is történt, a kisebb halakat ugyan nem mértük le, de a nagyobb fogásokat igen.

Az első helyezett Balog Dániel 1,75 kg-os csukával. A többieknek kisebb kárászokat és pontyokat sikerült kifogniuk. Mind a Mind a 26 résztvevő oklevelet kapott. Nagyon jól éreztük magunkat.   

Köszönjük szépen ezt a kellemes délutánt a házigazdáinknak.

A verseny lefújása után néhányan még ott maradtak és horgásztak tovább. Balog Dánielnek még ezután is szerencséje volt, hiszen amint bedobta újabb csaliját, ismét hal akadt horgára. Több perces fárasztás után kihúzta és megmerítette. A hal egy 3,5 kg-os tükörponty volt. Dani elmondta, sajnálja, hogy a verseny után sikerült kifognia, de így is örült az első helynek.

 
  Fotók