ehet Egészségnevelő hét

2019. november 11-14.

 
 

 2019. november harmadik hetében különös figyelmet szánt iskolánk a testi – lelki egészség megőrzésére, védelmére. Az egészséges életmódra nevelés nemcsak a betegségek megelőzésére tanít, hanem az egészséges állapot örömteli megélésére és a boldog harmonikus életre nevel. E napok délutánjai hasznos, tartalmas programokkal teltek. Célunk az volt, hogy az érdekes, játékos, elgondolkodtató feladatokkal ösztönözzük a gyerekeket, hogy a tevékenykedés, az alkotás, valamint az aközben hallott, látott ismeretek beépüljenek és megmaradjanak. A jövőben ezeket alkalmazni tudják a mindennapi életben, s az itt megtapasztaltak hozzájáruljanak a tanítványok egészségtudatos életéhez.

Az alsó tagozatban minden napközis csoport maga oszthatta be az idejét, maga szervezhette meg, hogy az adott délutánra milyen programot illeszt be. Ennek megfelelően nagyon változatos foglalkozásokra került sor. Minden délutánra jutott valami érdekes, valami ötletes, valami sportos. Zsigmond Éva gyógytestnevelést tartott az alsó tagozat diákjainak hétfőn és csütörtökön. Ezen kívül Ábelné Sütő Erika védőnéni is eljött hozzánk és előadást tartott az öltözködésről, tisztálkodásról táplálkozásról.   

A felső tagozatban is nagyon változatos programokon vehettek részt a diákok. A mozgás fontos része az egészséges életmódnak, ezért a héten a mozgásé is volt a főszerep. A testnevelés órákon tartásjavító és fittlabdás gyakorlatokat végeztek az osztályok Pócsázné Zsákovics Csilla testnevelő tanárnénink vezetésével. Az informatika órákba is belecsempésztük az egészségre nevelést, itt interaktív témakörben feladatokat oldottak meg a diákok az okosdoboz.hu weboldalon. A rajz órák pedig plakátkészítéssel teltek Czakóné Bognár Timi néni vezetésével, melyek a helyes táplálkozás és a testmozgás témakörben kiállításra is kerültek. Folyamatos heti program volt még, az osztályfőnöki órákon kitöltött táplálkozási totó, melyre a legügyesebben válaszoló diákok jutalmul müzliszeletet zsebelhettek be. Kedden a hetedik osztályosok dr. Jákob Ildikó gyógyszerész előadásán vettek részt. A diákok nagy érdeklődéssel figyelték, melyek azok a vitaminok, melyekre nap, mint nap szükségünk van. Szerdán délelőtt Sütőné Ábel Erika védőnő előadásokat tartott a felső tagozat osztályaiban a „Napirend beosztása” címmel. Délután pedig Lovasné Bergman Magdolna szociális segítőnk tartott foglalkozást a diákoknak. Csütörtök délután teadélutánt tartottunk a hatodikosok termében, mely nagyon meghitt hangulatúra sikeredett. A diákok kipróbálhatták a különböző gyógynövényekből készült teákat és megtudhatták azt is, hogy az egyes növényeknek milyen jótékony hatásai vannak. A hetet színes programokkal és élményekkel zártuk.

 
       
  Fotók