Kézműves tehetséggondozó foglalkozás

 

 
 
 
„Nagy örömmel indítottam az alkotó szakkört, mivel a kézműves tevékenységnek rengeteg pozitív hatása van a tanulásra is az alkotás öröme mellett. Közben van idő más dolgokról is beszélgetni a gyerekekkel, így több oldalról is megismerhetjük egymást.
Kilenc negyedikes tanuló nagyon motiváltan, jó gyakorlati alapokkal kezdte meg a munkát.
A szakkör egyik célja természetesen a szabadidő hasznos eltöltésére tanítani a gyerekeket. A digitális világon kívül is számtalan jó tevékenység van, persze fel lehet használni az internetes videók segítségét a technikák megismerésére. Igyekszem megmutatni a gyerekeknek, hogy nem nagy anyagszükséglettel, sőt anyagok újra hasznosításával is milyen kedves, ötletes dolgokat készíthetünk, akár ajándékba is vagy a mindennapi használatra.

Az elkészített munkákat nagy örömmel vitték haza a gyerekek. Elmondásuk szerint a szülők nagyon értékelték tevékenységüket.Az elkészített munkákat nagy örömmel vitték haza a gyerekek. Elmondásuk szerint a szülők nagyon értékelték tevékenységüket.Egy alkalommal betonfestékkel megújítottuk az alsó tagozat udvarát, kijavítottuk a régi, felfestett játékokat.A második félévben egy- két technika kimaradt a digitális tanrend miatt. A tanév végén az elkészített alkotásokból kiállítást is szerveztünk, hogy megmutathassák ügyességüket a gyerekek és kedvet is csináljanak másoknak az alkotáshoz.Nagyon kellemes hangulatban teltek a szakkörök, megállapítottuk, hogy hiányozni fognak a közös kedd délutánok. Köszönöm a szakkörösök kitartó munkáját!”

Kollerné Illés Gabriella

 

 
 

  

 

 
 
       
  Fotók    

 

 

Nemzeti összetartozás napja

 

 
 
  Június 4-én ebben a tanévben  újra sikerült hagyományos módon megemlékeznünk az elcsatolt területeken élő magyarjainkról. Délelőtt minden osztály ellátogatott a Csapai-házba. Köszönjük a tájház házigazdájának: Csapai Jánosnak, hogy iskolánk minden felső tagozatos diákja ingyenesen megtekinthette az összegyűjtött muzeális értékeket,  és érdekes történetekkel lehettünk gazdagabbak.  A nap folyamán diákjaink két testvér településünkről: Gombosról és Gyergyószárhegyről készítettek plakátokat. Végül Petz Ivett gyönyörű gombosi népdalával, Kordé Anasztázia versével és a nyolcadik osztály közös éneklésével zártuk a megemlékezést.   

 
 

  

 

 
 
       
  Fotók - Videó    

 

 

Egészségnevelő hét az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskolában

 

 
 

November 16-20-ig diákjaink egészségnevelő héten vehettek részt.

Hétfőn délután sütőtök kóstolást tartottak az osztályok, az osztályfőnökök megismertették s diákokat a növény jótékony hatásaival az egészségre. Kiemelve annak vitamintartalmát. Azt is megtudhatták, milyen változatos formában lehet elkészíteni.

Kedden délután egy másik nagyon egészséges élelmet kóstolhattak, a mézet. A kóstolóval egybekötött bemutatót iskolánk pedagógusa, Kollerné Illés Gabriella tartotta. A diákok megismerkedtek a méhészet eszközeivel, a méhek által készített termékekkel. Nem utolsó sorban egy csodálatos filmet is megnéztek a méhek életéről.

Szerdán a védőnő tartott minden osztálynak érdekes előadásokat az egészséges életmódról.

Informatika órákon az Okosdoboz.hu oldalon oldottak meg változatos kvízeket egészség-betegség témakörben.

Rajz és technika órákon kollázsokat, tablókat készítettek egészséges és egészségtelen ételekről, melyekből kiállítást rendeztünk be, ezzel is felhívva a figyelmet a helyes táplálkozásra.

Osztályfőnöki órán pedig a témához kapcsolódó totót töltöttek ki.

Délelőttönként a tornateremben tartásjavító gyakorlatokat végeztek fittlabdával a sok ülés kompenzálásaként.

A változatos programoknak köszönhetően érdekes és tartalmas hetet töltöttek el a gyerekek.

 
 

 mehesz reggeli

 
       
  Fotók    

Eseménynaptár

Május 2022
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31