Kézműves tehetséggondozó foglalkozás

 

 
 
 
„Nagy örömmel indítottam az alkotó szakkört, mivel a kézműves tevékenységnek rengeteg pozitív hatása van a tanulásra is az alkotás öröme mellett. Közben van idő más dolgokról is beszélgetni a gyerekekkel, így több oldalról is megismerhetjük egymást.
Kilenc negyedikes tanuló nagyon motiváltan, jó gyakorlati alapokkal kezdte meg a munkát.
A szakkör egyik célja természetesen a szabadidő hasznos eltöltésére tanítani a gyerekeket. A digitális világon kívül is számtalan jó tevékenység van, persze fel lehet használni az internetes videók segítségét a technikák megismerésére. Igyekszem megmutatni a gyerekeknek, hogy nem nagy anyagszükséglettel, sőt anyagok újra hasznosításával is milyen kedves, ötletes dolgokat készíthetünk, akár ajándékba is vagy a mindennapi használatra.

Az elkészített munkákat nagy örömmel vitték haza a gyerekek. Elmondásuk szerint a szülők nagyon értékelték tevékenységüket.Az elkészített munkákat nagy örömmel vitték haza a gyerekek. Elmondásuk szerint a szülők nagyon értékelték tevékenységüket.Egy alkalommal betonfestékkel megújítottuk az alsó tagozat udvarát, kijavítottuk a régi, felfestett játékokat.A második félévben egy- két technika kimaradt a digitális tanrend miatt. A tanév végén az elkészített alkotásokból kiállítást is szerveztünk, hogy megmutathassák ügyességüket a gyerekek és kedvet is csináljanak másoknak az alkotáshoz.Nagyon kellemes hangulatban teltek a szakkörök, megállapítottuk, hogy hiányozni fognak a közös kedd délutánok. Köszönöm a szakkörösök kitartó munkáját!”

Kollerné Illés Gabriella

 

 
 

  

 

 
 
       
  Fotók    

Eseménynaptár

Szeptember 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30